Wie kan op De Kedron terecht?
De Kedron is er voor mensen van 65 jaar of ouder bij wie psychische klachten het dagelijks functioneren zodanig beïnvloeden dat een opname onvermijdelijk wordt. Het kan zijn dat de klachten zich voor het eerst voordoen of dat ze je al een heel leven parten spelen. Misschien zijn er ook cognitieve moeilijkheden.
De Kedron is een opname- en behandelafdeling met deur op maat. Je komt er terecht in een zorgende omgeving, waar we focussen op diagnosestelling en kortdurende behandeling.
Wat doen we?
De Kedron wil een veilige plek bieden, waar verbinding en authentieke contacten centraal staan. We hebben aandacht voor je persoonlijke levensverhaal, proberen te steunen waar nodig en te versterken wat goed loopt. Tijdens je opname betrekken we graag je familie en ruimere netwerk; ze zijn immers belangrijke partners in het behandelproces.
Er zijn twee leefgroepen, elk met hun eigen aanpak en therapeutisch aanbod. In welke leefgroep je terechtkomt, hangt af van jouw persoonlijke noden.
- In leefgroep 1 staan eigenaarschap en autonomie centraal binnen een zorgende omgeving. Daarnaast hechten we belang aan het leven in groep, het gevoel van verbondenheid doorheen de opname.
- In leefgroep 2 zetten we in op persoonsgerichte zorg binnen een voorspelbare en veilige omgeving. Het accent ligt op nabijheid bieden en bewust contact maken met je behoeften en gevoelens. Het therapeutisch groepsaanbod is erop gericht je te stimuleren om je eigen krachten te gebruiken.
Vanuit welke visie?
In welke leefgroep je ook verblijft, een opname op De Kedron verloopt altijd gefaseerd. In samenspraak met je naasten en het team, neem je als patiënt mee de regie in handen van je persoonlijke behandelproces.
Vanuit een herstelgerichte blik bepalen we samen je behandeldoelen en zoeken we samen met jou naar een passend traject en hersteltempo.
We werken interdisciplinair; dat wil zeggen vanuit verschillende perspectieven. Die verschillende expertises dragen allemaal bij aan je herstelproces.
Tijdens je behandeling stellen we je medicatie op punt, zijn er (psychotherapeutische) gesprekken met je individueel begeleider (IB) of psycholoog en bieden we je sociaal-maatschappelijke ondersteuning, verpleegkundige zorg en ondersteuning bij dagdagelijkse activiteiten.
Er is een uitgebreid groepsaanbod van ateliers en therapieën gericht op beweging, creatie, reflectie, het versterken van vaardigheden, verbinding, lichaamsbewustwording, ontspanning, zingeving, … Ze helpen je je persoonlijke krachten en interesses te (her)ontdekken.
Tijdens je opname streven we ernaar de vaardigheden die je nodig hebt in je thuisomgeving te versterken. Als een terugkeer naar je thuisomgeving niet haalbaar is, bekijken we samen met jou en je familie de mogelijkheid om te verhuizen naar een aangepaste woonomgeving. Woon je al in een woonzorgcentrum, dan houden we tijdens je opname op De Kedron nauw contact met het team daar.
Als dat zinvol is, kan je na je opname nog dagtherapie volgen als nazorg.
Dinsdag en donderdag
van 18.00 tot 19.30 uur
Woensdag en vrijdag
van 14.00 tot 17.00 uur
Weekends en feestdagen
van 09.30 tot 11.30 uur
van 14.00 tot 17.00 uur